Over

Fanny_0009Mijn naam is Fanny Gijsbers. Als kind was ik al vaak in de bibliotheek te vinden, eerst alle boeken van de jeugdafdeling en toen eindelijk… mocht ik ook de boeken voor de “grote” mensen lezen.
Die passie voor boeken en lezen is altijd gebleven, daarom ben ik blij om te kunnen zeggen dat ik de leukste baan van de wereld heb.

Ik mag namelijk alle boeken, dvd’s en aanverwante artikelen voor volwassenen beheren voor de bibliotheek. Behalve dat ik ze aanschaf beslis ik ook welke materialen ruimte moeten maken voor weer nieuwe. Niet altijd even makkelijk maar wel noodzakelijk.

Drie keer per jaar ga ik samen met mijn collega naar de inkoopbeurs in Houten. We hebben daar gesprekken met vertegenwoordigers van uitgeverijen en zij vertellen ons wat het nieuwe boekenseizoen ons gaat brengen. Wat zijn de grote namen die met een boek gaan komen maar ook de persoonlijke favorieten komen voorbij. Maar ook wat zijn de trends, over welke onderwerpen komen bij verschillende uitgeverijen boeken uit. Over deze bezoeken doe ik drie keer per jaar verslag in een inspiratie lezing in de bibliotheek. Maar voor diegene die deze lezingen niet kunnen bezoeken houd ik dit blog bij.

 

Eline

Mijn naam is Eline. Sinds december 2018 ben ik werkzaam bij de Bibliotheek Eindhoven als mediacoach publieksdiensten. Een nieuwe functie die gericht is op het publiek dat zich in de bieb bevindt. Ik probeer de behoefte van de mensen in de bibliotheek naar boven te halen. Waarom zijn zij in de bieb? Wat kunnen wij als bibliotheek voor ze betekenen?

Als kind was ik constant bezig met boekjes en tijdschriften. Uren zat ik gefascineerd te bladeren. Door al deze inspiratie ging ik al snel zelf tekenen en schrijven. In mijn jeugd was het vooral tekenen, hoe ouder ik werd, hoe meer ik me ging focussen op het schrijven.

Ik hou van verhalen. Luisteren naar verhalen, verhalen vertellen, verhalen lezen en schrijven. Ook wil ik de verhalen die ik bijzonder vind delen met anderen. Ik geloof dat we mensen kunnen verbinden met verhalen.

In de bieb kom ik allerlei mensen tegen die me bijzondere verhalen vertellen. Natuurlijk ben ik ook omringd door geschreven verhalen. Door deze blog kan ik ook nog eens verhalen schrijven. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Dus spreek me aan als je me ziet in de bieb of laat een reactie achter op de blog of social media.