Over

Fanny_0009Mijn naam is Fanny Gijsbers. Als kind was ik al vaak in de bibliotheek te vinden, eerst alle boeken van de jeugdafdeling en toen eindelijk… mocht ik ook de boeken voor de “grote” mensen lezen.
Die passie voor boeken en lezen is altijd gebleven, daarom ben ik blij om te kunnen zeggen dat ik de leukste baan van de wereld heb.

Ik mag namelijk alle boeken, dvd’s en aanverwante artikelen voor volwassenen beheren voor de bibliotheek. Behalve dat ik ze aanschaf beslis ik ook welke materialen ruimte moeten maken voor weer nieuwe. Niet altijd even makkelijk maar wel noodzakelijk.

Drie keer per jaar ga ik samen met mijn collega naar de inkoopbeurs in Houten. We hebben daar gesprekken met vertegenwoordigers van uitgeverijen en zij vertellen ons wat het nieuwe boekenseizoen ons gaat brengen. Wat zijn de grote namen die met een boek gaan komen maar ook de persoonlijke favorieten komen voorbij. Maar ook wat zijn de trends, over welke onderwerpen komen bij verschillende uitgeverijen boeken uit. Over deze bezoeken doe ik drie keer per jaar verslag in een inspiratie lezing in de bibliotheek. Maar voor diegene die deze lezingen niet kunnen bezoeken houd ik dit blog bij.