Het beste van mei en de tips voor juni

De maand mei vloog voorbij (en dat rijmt). In de bibliotheek is er ook veel gebeurd. Vandaar dat het weer tijd wordt voor een klein overzichtje met de meest populaire boeken en activiteiten van de maand mei. Aangezien we al in de tweede week van juni zitten, heb ik ook wat tips voor deze maand.

JEUGD

Boeken

Wie denkt dat de kinderen van tegenwoordig niet meer lezen, moet maar eens naar deze cijfers kijken. Er werden 21.476 jeugdboeken uitgeleend in de maand mei. Dit zijn 693 boeken per dag! Daarbij waren de Donald Ducks en de Tina’s het meest populair. Oud maar goud, daarvoor ging ik vroeger zelf ook altijd naar de bieb.

Opvallend

In de maand mei zijn er maar liefst 19 Boekstart koffertjes weggegeven. Heb jij ook een pasgeboren kindje dat niet ouder is dan 1 jaar? Meld hem of haar dan aan bij de bibliotheek en krijg ook een Boekstart koffertje cadeau.

voorlezen en knutselenActiviteit

Een activiteit die altijd populair is, is het voorlezen en knutselen elke woensdag. Niet alleen in de Witte Dame, maar ook in Waalre wordt dit elke woensdag georganiseerd. Sinds vorige week hebben we een nieuwe locatie eraan toegevoegd; Expeditie E in Woensel. Er werd eerst een stukje voorgelezen en daarna werd er geknutseld aan een bibber-tekenrobot.

TIPS VOOR JUNI

studyshareStudyShare

Van dinsdag 11 juni tot vrijdag 28 juni kun je in alle rust studeren in het theater van de bibliotheek. Er zijn elke dag blokken van drie uur waarin je kunt studeren en er wordt toezicht gehouden door een Studybob.

Vakantie Bieb

Geen kilo’s boeken mee op vakantie maar gewoon lekker e-books lezen op je e-reader of iPad. Van juni tot en met augustus kun je de Vakantie Bieb app downloaden waarin 50 e-books zitten. Het zomer cadeautje van de bibliotheek.

VOLWASSENEN

moord op de moestuin

Moord op de moestuin

In een keer was dit boek een hype. Steeds weer kreeg ik de vraag of we dit boek hadden en of het gereserveerd kon worden. Nu zijn er een groot aantal aangeschaft, dus kijk eens in het actueel meubel, mocht je het willen lenen.

Workshop Broekriem

Op dinsdag 21 mei werd de eerste workshop in samenwerking met de Broekriem georganiseerd. De workshop werd gegeven door Michiel Plazier. Hij gaf een workshop over netwerken. Hoe pak je dit aan? Er werd gefocust op netwerken online en offline. Er zullen sowieso nog twee workshops volgen in samenwerking met de Broekriem dus houd ons programma en de website van de Broekriem in de gaten.

werk aan werken

Naast de activiteiten in samenwerking met de Broekriem organiseren we bij de bibliotheek elke maand bijeenkomsten voor werkzoekenden. Klik hier om het programma voor de komende maanden te bekijken.

Beïnvloed je brein

De lezingen ‘Beïnvloed je brein’ zijn dit jaar allemaal uitverkocht. Ons brein is nog een mysterie voor de meeste wetenschappers, maar we leren er steeds meer over. Daardoor weten we ook steeds beter hoe we ons brein kunnen beïnvloeden. Volgende week schrijf ik een blog over deze lezing en de inzichten die ik heb opgedaan.

Het brein van een puber schijnt net zo interessant te zijn als het brein in het algemeen. De lezing over het puberbrein in Waalre was ook helemaal uitverkocht.

TIPS VOOR JUNI

moordafspraakDe moordafspraak, durf jij het aan?

Van 1 tot en met 21 juni zijn het weer spannende boeken weken. In de bibliotheek kun je een ‘moordafspraak’ maken. Durf je  het aan om een zakje te pakken, zonder te weten welk boek erin zit? Je leent het boek en komt er pas thuis achter welk boek je gekozen hebt. Een ‘blind date’ met een spannend boek.

Vind je een spannend verhaal al uitdaging genoeg? Kijk dan gewoon wat er op de presentatietafels ligt en kies daar een boek uit. Bijvoorbeeld de True Crime boeken.

brainstormBrainstormen over de bibliotheek

Heb jij ideeën over hoe wij de bibliotheek kunnen vernieuwen? Kom dan naar de brainstormsessie op 19 juni. Aanmelden kan via deze link.

Workshop personal development

Wil je aan jezelf werken? Kom dan op 14 juni naar de workshop personal development. De workshop wordt gegeven in het Engels en helpt je om bepaalde doelen te creëren in je leven, waardoor je beter kunt plannen en efficiënt kunt werken.

Borrow Box

Sinds kort hebben we een grotere collectie e-books in het Engels. Download nu de app Borrow Box en log in bij de Bibliotheek Eindhoven. Je kunt vijf boeken tegelijkertijd lenen.

-ES

Ben jij bij een van onze activiteiten geweest of ben je van plan te komen? Laat het ons weten in de reacties of op Facebook of Instagram.