Young Adult

De afgelopen tijd zijn weer een groot aantal mooie boeken uitgekomen voor de jeugd van 12+. In dit blog hebben we een kleine selectie gemaakt.

1

In “Wat zou Martin doen?” haalt Justyce McAllister hoge resultaten op school, is aanvoerder van de debatclub en hij mag volgend jaar naar Yale. Maar dat doet er allemaal niet toe als een politieagent handboeien rond zijn polsen sluit. Uiteindelijk wordt Justyce weer vrijgelaten, zonder verdere aanklachten (en ook zonder excuus), maar het incident houdt hem bezig. Door middel van brieven aan Martin Luther King probeert hij zijn gevoelens een plaatsje te geven. Voor de fans van “The Hate u Give”, “Rainbow Rowell” en John Green.

15+ – Februari 2019 – Unieboek Spectrum

7“De bijzondere woorden van Gioia” is een origineel, overrompelend en geestig debuut van de jonge, megapopulaire docent Enrico Galiano. De bijzondere woorden van Gioia is dé hit in Italië met inmiddels meer dan 50.000 verkochte exemplaren. De 17-jarige Gioia is anders dan haar klasgenoten. Ze draagt geen make-up, en haar oude flanellen blouse en kapotte broek zijn écht versleten en gescheurd. Ze houdt van fotograferen (alleen ruggen van mensen, nooit de voorkant) en verzamelt onvertaalbare woorden en zinnen. Gioia heeft één vriendin die eerlijk en onomwonden zegt waar het op staat – helaas bestaat ze alleen in het hoofd van Gioia. Op een avond ontmoet Gioia een jongen, Lo. Met hem kan ze goed praten, ontdekt ze. Maar is hij wel wie hij zegt dat hij is?

15+ – April 2019 – Luitingh Sijthoff

5

Wanneer Holden Winters een oude bunker ontdekt met spullen uit de Bange Jaren, heeft dat grote gevolgen. Holden blijft niet ongezien en wordt opgepakt door de handhavers. Die zijn echter iets heel anders met hem van plan dan hij had verwacht. Holdens zus Prissy ontvangt intussen mysterieuze berichtjes van een onbekende op haar camphone. Hoe kan het dat de afzender alles van haar weet, maar zij niets van hem? En waarom heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt aan de arrestatie van Holden? Al ruim 460.000 exemplaren van de boeken van Mirjam Mous zijn verkocht! “H@ck” is het eerste deel van een duologie.

12+ – Februari 2019 – Unieboek Spectrum

8

De 16-jarige Marlon heeft zijn moeder beloofd dat hij
nooit het gangsterleven in zal gaan, zoals zijn grote broer André. Tot nu toe lukte dat makkelijk, maar nadat een afspraakje eindigt in een tragische gebeurtenis heeft Marlon het gevoel dat ze achter hem aan zitten. Ze zijn op zoek naar de mysterieuze Mr. Orange en willen Marlon gebruiken om hem te pakken te krijgen. Marlon heeft geen keuze: kan hij worden wie hij nooit wilde zijn, om de mensen om hem heen te beschermen? “Orangeboy” is winnaar van Waterstones Childeren’s Book Prize for Older Childeren, Shortlist Costa Childeren’s Book Award, Winnaar The Bookseller’s  YA Book Prize 2017.

15+ – Maart 2019 – Imagebooks

 

Lees ook:

2  3  4  6

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s