De best bezochte activiteiten in maart

Maart was een drukke maand in de bibliotheek met veel activiteiten. In deze maand viel de carnavalsweek, de geluksweek en de Boekenweek. We hadden onze open dag en afgelopen zaterdag was het Boekiebal. In maart was het ook International Women’s Day, de Human Library werd georganiseerd en we begonnen deze maand met onze Tegenlicht MeetUps. Zelf was ik bij verschillende evenementen aanwezig als gastvrouw. In deze blog beschrijf ik de activiteiten met de hoogste bezoekersaantallen.

Jeugdactiviteiten in de vakantie

De maand maart begon dit jaar met de carnavalsvakantie. De eerste maandag van de maand konden kinderen zich laten schminken en was er een ballonenclown. Zo konden ze in stijl meedoen aan het carnavalsfeest. In diezelfde vakantie was er ook de theatervoorstelling van Aadje Piraatje. Deze zat helemaal vol. Ton Meijer speelde het verhaal van Aadje en liet de kinderen meedoen met een zeebeenoefening. Niemand hoefde zich dus te vervelen tijdens de vakantie.

International Women’s Day

international womens dayOp vrijdag 8 maart was het Internationals Women’s Day. Bij de bibliotheek hadden we een avondvullend programma en daarbij mocht ik gastvrouw zijn. De avond begon met een heerlijk (vegetarisch) diner in het café. Daarna was er een inspirerende presentatie Maleka Bent Jamaa over de vrouwelijke intuïtie. Ze vertelde hoe je de connectie met je intuïtie sterker kan maken en hoe je deze in je voordeel kunt gebruiken. De sfeer in de zaal was zeer goed en die werd nog eens versterkt toen Ineke Hurkmans de Jump begeleidde. Zelf deed ik de Jump met Ineke en ik vond het heel bijzonder hoe je door goed naar elkaar te luisteren en elkaar de ruimte te geven, zonder te oordelen, zo’n sterke connectie met iemand kunt krijgen. Een Jump kan ik aan iedereen aanraden. De avond werd afgesloten met een markt van vrouwelijke ondernemers die allerlei leuke spullen verkochten. Een zeer geslaagde avond met heel veel sterke vrouwen en positieve reacties. Voor mij was het mooi om zoveel vrouwen in hun element te zien en daarom hoop ik ook dat dit evenement volgend jaar weer terugkomt.

Een knallende laatste week

De maand werd afgesloten met het Lentefestijn. Onderdeel daarvan is de jaarlijks terugkerende Boekenweek. Dit jaar met als thema ‘De moeder, de vrouw’. Om het Lentefestijn af te trappen hadden we een open dag op 24 maart. De bibliotheek stond vol met mooie bloemen om het begin van de lente te vieren. Tijdens deze zondag was ook het populairste evenement van heel de maand. Hier werd al weken over gesproken. Mensen reserveerden plekken en de zitplaatsen waren supersnel uitverkocht. De hooggeëerde gast wast Sonja Barend. Dit keer stelde ze zelf niet de vragen, maar werd zo geïnterviewd door Anemoon Langenhoff. Na de pauze mocht het publiek ook een aantal vragen stellen. Een goed begin van het Lentefestijn dus.

Zelf was ik op de open dag vooral met de workshops bezig en heb ik helaas niks van het interview mee gekregen. De presentatie over de Surinaamse vrouw en de workshop handlettering zaten beide helemaal vol. Verder waren er nog een aantal doorlopende activiteiten zoals de Liefdesdokters, de spelletjes tafel en het green screen waarvoor je foto’s kon maken. De #bookface een begrip op Instagram waar ons account ook volop aan meedoet. Tijdens de open dag kon je zelf je bookface foto maken en misschien is die nu wel te vinden op Instagram.

Ben je zelf in maart ook naar een evenement in de bibliotheek geweest? Laat ons weten wat je ervan vond. Natuurlijk is er in april ook weer van alles te doen. Zo zijn op dit moment de Media Ukkie dagen bezig. Kom naar de bibliotheek om de rupsen te zien groeien of check ons programma op de website en meld je aan voor een activiteit die jou aanspreekt.

-ES