De meest geleende boeken in februari

Altijd leuk om te weten wat er op dit moment veel gelezen wordt. Wanneer ik in de bieb ben, zie ik sommige boeken constant voorbijkomen. Ze staan amper in de kasten, behalve in de kast voor de reserveringen.

Zelf ben ik ‘De onsterfelijken’ Chloe Benjamin aan het lezen. Een verhaal over twee broers en twee zussen die hun sterfdatum te horen krijgen. Dit boek hoort bij de in totaal 465 nieuwe materialen die in februari zijn binnengekomen in bibliotheek Eindhoven en bibliotheek Waalre. In deze blog licht ik drie boeken uit die in de korte maand februari het meest uitgeleend zijn.

ALLANG GOED GELEEND

heilige ritaDit boek is al langsgekomen in de blog over het beste van 2018. ‘De heilige Rita‘, geschreven door Tommy Wieringa, gaat over Paul Krüzen die al vijftig jaar in dezelfde boerderij woont samen met zijn vader. Zijn moeder verdween met een Rus en een Chinees neemt de kruidenzaak van zijn beste vriend over.

Het boek werd in 2018 al 377 keer uitgeleend en in februari nog eens 31 keer. In de bibliotheek kun je de best gelezen boeken van 2018 vinden op de presentatietafel achter de balie ‘regelen’.

DE DIKKE PIL

grand hotel europaSommige boeken vallen gewoon op. Het kan aan de illustratie of foto op de cover liggen of aan de grootte en dikte van het boek. Voor ‘Grand Hotel Europa‘ geldt beide. De grote roman van Ilja Leonard Pfeiffer over het continent Europa dat een rijke historie heeft, maar zich opnieuw moet verhouden in de moderne geglobaliseerde wereld met haar massatoerisme. Een boek over de Europese identiteit dat zich afspeelt in een oud hotel met een schrijver als hoofdpersoon.

Dit boek heb ik keer op keer in mijn hand gehad, meestal om hem in de reserveringskast te plaatsen. De illustratie van de liftboy op de voorkant sprak me meteen aan. Daarbij dacht ik dat het een goed boek zou zijn om te gebruiken voor de bookface tafel op de open dag op 24 maart.

DE SERIE

maanBij series denken we al snel aan ‘binge watchen’ op Netflix, maar ook in de bieb zijn series populair. Het boek ‘Maan’ is het vijfde deel van de serie ‘De zeven zussen’ van Lucinda Riley. De vertaalde versie kwam in januari 2019 uit en is in februari al 28 keer uitgeleend. In dezelfde lijst staat ook het boek ‘Parel’, het vierde deel van de serie (20 keer uitgeleend) en ‘De zeven zussen’ (18 keer geleend), waarmee deze serie begint. Als je eenmaal begint kun je niet stoppen. Is ‘binge reading’ een ding? Wat mij betreft wel en de aantallen in de best geleende lijst bevestigen dat.

De serie van ‘De zeven zussen’ gaat over de zoektocht van Tiggy. Zij is een van de zes geadopteerde dochters van een rijke miljardair. Na de dood van haar vader vertrekt ze naar Schotland. Daar ontdekt ze dat ze een zesde zintuig heeft. Ze vertrekt vervolgens naar Granada in Spanje waar ze in contact komt met de zigeuners van Sacromonte.

Het wordt een zevendelige serie. Dus mocht je een fan zijn, er komen nog twee boeken bij.

Welke boek(en) heb jij gelezen in februari? Ben je ook verslaafd aan een serie? Laat het me weten in de reacties of stuur me een berichtje op Instagram of Facebook.