5 Dingen die opvielen tijdens Tech & Play

Tech & Play, het festival voor de kids. In 2018 op vrijdag 28 december. Zo heb ik een aantal ouders horen roepen dat dit hun vaste uitje is in de kerstvakantie. Zij waren er dus al vaker geweest dan ik. Maar, in deze blog, het Tech & Play festival door de ogen van de millennial media coach. Mijn naam is Eline en ik ben sinds december werkzaam bij de bibliotheek.

1. Druk, druk, druk

overzichtDat het druk zou worden was me van te voren wel duidelijk gemaakt. Net voordat de deuren open gingen hoorde we dat er zo’n 3500 kaartjes verkocht waren. Ik denk dat ik de afgelopen tien jaar niet zoveel kleine koters bij elkaar heb gezien.

Het event team had er van alles aan gedaan om de drukte te managen. Verschillende tijden op de tickets, aparte ingangen voor groepen en duidelijke plattegronden waarop je alles kon vinden. Yep, petje af voor de organisatie. Qua druk, druk, druk viel het in mijn ogen dus wel mee. Behalve bij de steps.. maar daar kom ik straks nog op terug.

1. Schoenen met lichtjes

smartgoalsZelf stond ik bij de Smart Goals. Een soort voetbalspel met poortjes (of doeltjes) die steeds veranderde. In totaal waren er ongeveer acht poortjes, maar je kon alleen scoren bij de poortjes die oplichtten. Er was altijd een blauw en een oranje poortje, dus er waren twee teams. Als je de bal over een poortje met licht schoot, verdween dat licht en lichtte er weer een ander doeltje op ergens anders in het veld.

Naar verwachting daar veel Messis gezien en iets minder Liekes (Martens). Wat me ook opviel waren de schoenen met een soort kerstverlichting in de zool. Soms lichtte het op en soms niet. Voor sommige ouders misschien een trend die al maanden aan de gang is, maarja ik kom nooit op het schoolplein dus ik was er door gefascineerd.

1. Dolfijnen vs alpacas

dolfijnDe dag ging zo snel voorbij en die werd door mij vooral gespendeerd op de eerste etage. Van alles wat zich op de begane grond heeft afgespeeld heb ik niet zo veel meegekregen.

Voordat de deuren open gingen heb ik een snel rondje gemaakt. Bij één standje kon je je eigen dolfijn designen. Die kon je dan scannen met een camera waardoor die verscheen in een aquarium met alle andere ingekleurde en gescande dolfijnen.

Een andere variant daarvan was de alpaca (mijn persoonlijke favoriet) die je kon laten rondzwerven op een boerderij. Zelfs kon je bij dezelfde stand je eigen spel samenstellen en het dan uploaden naar een telefoon, waar je je eigen gemaakte game kon spelen.

1. Super veel steps

stepjes2Terug naar boven, naar de steps. Dit was voor de crew niet te doen. Terwijl alle kinderen deze hindernisbaan allemaal wel tien keer wilde doen. Voor mij was het een soort fabriekswerk waar geen eind aan kwam. En nog een step op die helling en nog een step op die helling.

De kinderen daarentegen vonden het fantastisch. Snap ik, al die energie kan eruit, lekker bewegen en dan beging je ook nog vanaf een helling, instant adrenaline.

1. Wonderlijke waterbouwsels

architectuurlessen_waterstadDat er zoveel ideeën rond dwarrelen in de hoofden van deze kids bleek vooral toen ik aan het eind van de dag weer naar beneden ging en het zeil dat een paar uur daarvoor nog helemaal blauw was, vol stond met bouwsels.

Leven op het water zag er zo heel gezellig uit. Zonde natuurlijk om deze kunstwerkjes weg te doen. Daarom zijn de beste bouwsels door ons meegenomen en worden ze binnenkort tentoongesteld in de Witte Dame. Dus kom snel een keertje langs om ze te bekijken.

Was jij ook op het Tech & Play festival? Laat dan weten wat jou is opgevallen. Ikzelf heb natuurlijk maar een klein deel gezien.

Kon je  er niet bij zijn dit jaar, maar toch enthousiast geworden? Dan heb ik hier nog wat suggesties. Wat dacht je van: