Spanning

In het najaar worden weer een aantal spannende thrillers gepubliceerd. Van gevestigde auteurs maar ook van nieuwkomers.

moskvaVan “Moskva” werden ruim 40.000 exemplaren verkocht in het Vereningd Koninkrijk. Jack Grimwood neemt ons mee in het ondoordringbare Kremlin van de jaren tachtig.
Januari 1986. Een week nadat de uit de gratie geraakte spion Tom Fox gestationeerd wordt in Moskou, verdwijnt de vijftienjarige dochter van de Britse ambassadeur spoorloos. Fox, die zijn eigen dochter verloor, wordt gevraagd haar te vinden. Bij zijn zoektocht ontdekt hij een spoor dat teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog en waar een aantal van de invloedrijkste Russische maffiabazen, politici en militaire leiders bij betrokken zijn.
Voor de fans van Le Carré, Deighton, Fleming en Tom Rob Smith.

Ambo/ Anthos – 16 november 2018

jongenIn “De jongen in de sneeuw” het vervolg op “Ik reis alleen” en “De doodsvogel“, keert het beroemde rechercheteam Holger Munch en Mia Krüger terug. In een bergmeer wordt een 21-jarige ballerina gevonden, bruut vermoord. De politie vindt in het bos vlakbij een camera op een statief, precies gericht op de plaats delict. Het nummer ‘4’ is in de lens gekrast. Inspecteur Holger Munch is met verlof om te zorgen voor zijn dochter, maar besluit om terug te komen voor het onderzoek naar de ballerina. Mia Krüger, net ontslagen uit een afkickkliniek, is op weg naar een welverdiende vakantie in de Cariben wanneer Munch opduikt en haar vraagt om zich over de zaak te buigen. Ze besluit haar vakantie uit te stellen en te helpen met het onderzoek. Als Mia ook nog een van corruptie verdachte collega in de gaten moet houden, komt alles in een levensgevaarlijke stroomversnelling.
Al meer dan 250.000 exemplaren zijn er verkocht van Samuel Bjørk in Nederland en Vlaanderen.

Luitingh Sijthoff – 10 oktober 2018

wraakKarin Slaugther meets The Bridge!
In de buurt van Stockholm wordt in een schuur een naakte man gevonden, op brute wijze vermoord. Maar als de politie arriveert, doet die een nog veel macabere ontdekking: de man leeft nog.  Het slachtoffer blijkt een beruchte crimineel met veel vijanden te zijn. Wat aanvankelijk een zaak van de onderwereld lijkt, ontwikkelt zich langzaam tot iets wat veel gecompliceerder blijkt.De onderzoekers raken verstrikt in een web van intriges en komen opeens zelf gevaarlijk dicht in het middelpunt te staan. Wie is nu het echte slachtoffer en wie de dader? Van “Wie zint op wraak” werden in een week tijd 5.000 exemplaren verkocht in Zweden.  Dit debuut van Bo  Svernström werd aan 10 landen verkocht.

Harpercollins – 25 september 2018

genadeschot

In 2017 won Felix Weber De Gouden Strop met “Tot stof”. Hij komt nu met een nieuwe thriller “Genadeschot”.
Gedreven door een zucht naar avontuur meldt Eden Lumas zich bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog aan als vrijwilliger bij de Waffen-SS. Hij trekt met het Duitse leger op naar Rusland, om daar aan het Oostfront te ontdekken dat hij terecht is gekomen in een meedogenloze vernietigingsoorlog. Als hij betrokken wordt bij de uitroeiing van de Joden raakt hij in gewetensnood. In zijn poging een Joodse vrouw en haar baby te redden, wordt hij ontdekt, terechtgesteld en voor dood achtergelaten. Hij bezwijkt echter niet aan zijn verwondingen en vanaf dat moment staat zijn leven in het teken van de jacht op Julius Liedtke, de SS’er die verantwoordelijk was voor Lumas’ executie. Nadat hij talloze ontberingen heeft doorstaan komt hij aan in Berlijn, maar daar loopt het spoor dood.

Meulenhoff Boekerij B.V. – 7 november 2018

keplerIn een appartement in Oslo wordt een dode man gevonden. Bij het openen van de vrieskist in zijn keuken doet de politie een vreselijke ontdekking: het slachtoffer blijkt een tot dan toe onbekende grafschenner te zijn en hij bewaarde er zijn trofeeën. Enkele dagen later vraagt een Duitse collega Joona Linna om hulp bij het onderzoek naar een campingmoord bij Rostock. Joona ziet een patroon opdoemen dat weliswaar krankzinnig is, maar dat hij onmogelijk kan negeren. Sommigen zouden van een wonder spreken als iemand terugkeert uit de dood – anderen van een nachtmerrie. Inmiddels zijn er al ruim 750.000 exemplaren van Jars Kepler verkocht. “Lazarus” is zijn achtste thriller.

De Bezige Bij – 13 november 2018

SVEISTRUP_Oktober_WT_07.indd

Søren Sveistrup is de scenarioschrijver van de de tv-serie “The Killing“. Ook was hij verantwoordelijk voor het script  van onder andere “The Snowman“.
In “Oktober” keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden. Op dezelfde dag wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Een van haar handen is eraf gehakt. Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen. En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

Bruna Uitgevers, A.W. – 25 oktober 2018

Lees ook:

kind  doodsvogel  gespleten  jager

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s