Japan

Japan is al langere tijd in de media. Er zijn al vele boeken over Japan verschenen. En  dan vooral over de Japanse manier van leven, denk aan Ikigai (reden van bestaan) en Shinrin-yoku (bostherapie).

Dit najaar komen er 3 titels uit over Kintsugi en Wabi Sabi, de ‘gouden reparatie’. Als er bij ons iets kapot gaat ligt het al snel in de prullenbak. In Japan wordt wanneer er iets breekt de scheuren gerepareerd en afgewerkt met gouden lijnen. Volgens deze eeuwenoude Japanse wijsheid helpt dit om de schoonheid in imperfectie te zien, simpelheid te waarderen en de vergankelijkheid van het leven te accepteren.

kumaiDe auteur Candice Kumai is een dochter van een Japanse moeder en Amerikaanse vader. Ze is chef-kok, voeding- en wellnessexpert en voormalig model. In “Kintsugi, de complete Japanse lifestylegids” deelt ze de eeuwenoude Japanse tradities die je leven vormgeven en waarmee Japanners moeilijke tijden hebben getrotseerd, afgewisseld met gezonde Japanse recepten.

Spectrum – oktober 2018

 

“Voel je je gebroken, dan kun je de stukken oprapen, ze opnieuw aan elkaar zetten en leren van de barsten te houden. ” 

SantiniIn “Kintsugi, de schoonheid van emotionele scherven” biedt Céline Santini een prachtige kennismaking met Japanse zelfhulp. Céline Santini is een Franse auteur en blogster. Toen Kinstsugi op haar pad kwam, vielen haar passies voor schoonheid, persoonlijke groei en genezing samen. Haar missie: laten zien hoe je emotioneel kunt herstellen en weer kunt schitteren.

Kosmos Uitgevers – September 2018

 

wabi sabi

“Wabi Sabi, de Japanse wijsheid voor een perfect imperfect leven” gaat over accepteren en loslaten. Het is een uitnodiging om de schoonheid te zien in je huidige leven, het te ontdoen van opsmuk en te zien wat er dan tevoorschijn komt. Wabi sabi helpt je om deze filosofie in elk facet van je leven toe te passen.
Beth Kempton heeft jarenlang in Japan gewoond en gewerkt en heeft een master in Japanstudies. Al haar kennis van de Japanse taal en cultuur heeft ze in dit boek gestopt.

Lev. – Oktober 2018

De Japanse manier omslag.inddHet laatste boek dat ik wil bespreken is van Erin Niimi Longhurst. “De Japanse manier” geeft je zowel inspiratie als praktische tips om het beste uit je leven te halen, elke dag opnieuw. Traditie, natuur en kunst hebben een grote invloed op het dagelijks leven in Japan; van shinrin-yoku (bosbaden), kalligrafie en ikebana (bloemschikken) tot theeceremonies en de Japanse ideeën over eten. Japanners weten hoe je kunt genieten van de kleinste dingen. Verfraai je leven en verrijk je geest door op een toegankelijke, praktische manier naar het leven te kijken via wabi-sabi (de vergankelijkheid van het bestaan), kintsugi (keramiek repareren met goud) of kaizen (zelfverbeteringstechnieken).
Hapercollins – Oktober 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s