Internet-helden

De bekende Nederlanders van nu zijn niet meer perse mensen van tv of uit de muziek. Zeker onder de jongere generaties zijn de bekendste Nederlanders diegene die ze op internet vinden. Naast vloggen en bloggen schrijven ze ook boeken. In dit blog een overzicht van de bekendste vloggers/bloggers met een boek.

z.3De 16-jarige Jiami Jongejan is een van de succesvolste bloggers en YouTubers in Nederland. Haar blog jiami.nl trekt maandelijks 210.000 unieke bezoekers, op haar YouTube-kanaal heeft ze ruim 206.000 abonnees. Wie denkt dat haar succes haar is komen aanwaaien, heeft het mis. Op haar website blogde ze behalve over fashion en lifestyle openhartig over haar worsteling met anorexia. In “Niet wat je denkt” vertelt Jiami openhartig hoe ze de strijd tegen deze eetstoornis overwon. Jiami won met haar blog de Gouden Apenstaart en de European Award for Best Content for Kids. In 2014 werd ze uitgeroepen tot Jongere van het Jaar. www.jiami.nl en www.youtube.com/jiami
Januari 2017- Luitingh Sijthoff 

z.4My Way” is het openhartige verhaal van vlogger Monica Geuze. Van fotoshoots tot dj-optredens, shopsessies en restaurantbezoekjes: Monica deelt bijna elke dag van haar leven op Youtube en Instagram. Ze heeft meer dan 300.000 abonnees. Ondanks het feit dat Monica een leven leidt waar veel meiden jaloers op zijn, wist zij een aantal jaren terug totaal niet wat ze wilde gaan doen. In dit boek vertelt Monica over haar weg naar succes, met alle hoogte- en dieptepunten, en geeft ze tips en nog meer inkijkjes in haar bijzondere leven.
Mei 2017 – VBK Media

z.1Als 7-jarig meisje vluchtte ze uit Iran met haar ouders en zusje naar Nederland. Nu is Anna Nooshin een van de bekendste modevloggers van Nederland. Ze heeft ruim 235.000 volgers op Youtube. In 2015 verscheen haar eerste boek “On Top” later gevolgd door “On life“. In “On Life” gaat Anna in gesprek met inspirerende mensen die het dichtst bij haar staan. Ook geeft ze antwoorden op vragen die haar het meest worden gesteld over fashion, beauty en reizen. Je leert haar nóg beter kennen. Met haar moeder bespreekt ze uitgebreid hun vlucht uit Iran en de impact die dat heeft gehad. Ook komen haar beste vriendinnen en vriend aan het woord en vertellen over hun leven met Anna.
Juni 2016 – Spectrum

z.2Het boek “Enzo Knol” verhaalt over het leven van de vlogger aan de hand van vlogs en berichten in de media. Heel veel vreugde en vrolijkheid, maar ook over Enzo’s verdriet. Over zijn explosieve ruzie met StukTV en de vlogger die huilt om een doodziek meisje. Dit boek geeft ook antwoord op vragen als: Wat ging er met de deo challenge? Waarom mogen kinderen geen vlogs van Enzo kijken? Wat is de raarste vlog ooit van de YouTuber? Waar ging Enzo te ver in zijn vlogs? Enzo Knol, in 1993 geboren als Enzo Erkelens, heeft 1,7 miljoen volgers op YouTube. Zijn eerste filmpje kwam online op 9 juni 2013.
November 2016 – M. Sarno

Lees ook:

z.6  z.5  z.7  z.8

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s