Tech & Play

z.15Aanstaande donderdag vindt voor de tweede keer het Tech & Play festival plaats.  Bibliotheek Eindhoven vult samen met tientallen partners de 7.200 m2 van het Beursgebouw. Je kunt kennis maken met robots, knutselen met techniek en ervaren wat de toekomst allemaal te bieden heeft. Wat dacht je van een echte Flight Simulator? Maak samen een eigen animatiefilm. Maak nog niet bestaande muziekinstrumenten. Ontmoet Solly, de zon-etende robot. Bouw je eigen website. Kom knutselen met de Techniekbieb. Vlieg met een echte drone. Leef je uit op de elektronische dansvloer. Creëer een echte VR-wereld. En héél véél meer!

Om alvast in de stemming te komen heb ik een aantal boeken bij elkaar gezocht die gaan over deze onderwerpen.

OS_Robots bouwen maken voor kids voor Dummies_140x215.inddHoe kun je beter iets leren dan door het zelf te doen? Met “Robots bouwen voor kids voor Dummies” leert je kind op de leukste manier robots te maken: hij bouwt ze helemaal zelf! Het boek bevat vier coole projecten waarin je kind van alledaagse artikelen en oud speelgoed zijn eigen robots bouwt. Gordon McComb schreef meer dan 65 boeken en duizenden artikelen voor kranten en tijdschriften. Jongeren iets bijbrengen over nieuwe technologie is zijn specialiteit.
Mei 2017 – BBNC

z.12Drones zijn populair. We gebruiken ze steeds vaker: in de landbouw, in het leger en om pakjes te bezorgen. Drones kunnen ook steeds meer. En daardoor gaan we ze nóg vaker gebruiken. In “Drones in de toekomst” kijk je vooral vooruit. Hoe werken drones nu en wat belooft dat voor de toekomst?
Oktober 2017 – Ars Scribeni

z.13In “Machines & voertuigen” krijg je antwoord op vele vragen. Hoe blijven vliegtuigen in de lucht? Hoe landt een straaljager op een vliegdekschip? Hoe werkt een motor op brandstof, een hybridemotor of aandrijving op zonne-energie? Hoe bestuurt een piloot een heteluchtballon? Hoe diep is men met een boot al onder water geweest? Wat is een graafwielbagger, deeltjesversneller of een crawler-transporter? Ontdek de fascinerende wereld van machines en voertuigen. Kom te weten hoe ze er vanbinnen en vanbuiten uitzien, hoe ze werken, welke speciale kenmerken ze hebben… Doorsneden en detailtekeningen bieden je een kijkje in hun wonderlijke mechanismen!
Maart 2017 – Deltas

z.16Het Stoere bouwboek“. Bouw de stoerste dingen die écht werken:- een propjesschieter die echt ver schiet- een knikkerdoolhof voor uren knikkerplezier- een raket die echt de lucht ingaat- een vulkaan die met veel spektakel uitbarst. En voor wie graag wil weten waarom een helikopter recht omhoog gaat of hoe een windmolen precies werkt, zijn er de fantastische weetjes over techniek en wetenschap.
Juni 2017 – Terra Lannoo

z.14Praktische informatie over het festival:
Het Tech & Play Kids Festival is op donderdag 28 december in het Beursgebouw,
Lardinoisstraat 8.
Voor kids van 4 – 12 en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.
Tickets kosten 2,-, te bestellen via: https://ticketsupply.nl/organisation/stichting-
openbare-bibliotheek- eindhoven/purchase/tech-play- kids-festival
Let op: bij het reserveren kies je voor een tijdsblok (ochtend of middag). Dit is om lange
rijen bij de ingang tegen te gaan. Kies je voor de ochtend, dan mag je tussen 10.00 uur