Bestsellers in het buitenland

 

lincolnLincoln in de Bardo” won afgelopen maand de Man Booker Prize 2017. En kwam bij verschijnen op nummer 1 binnen op verschillende bestsellerlijsten in de Verenigde Staten. Het verhaal speelt zich af in februari 1862, twee dagen na zijn dood wordt de elfjarige Willie Lincoln bijgezet op een begraafplaats in Washington. Die nacht bezoekt zijn rouwende vader, president Abraham Lincoln, de marmeren crypte. Nog een laatste keer wil hij tijd doorbrengen bij het lichaam van zijn zoon. Op dezelfde begraafplaats waren ook talloze geesten rond, mensen van allerlei allooi, die één ding gemeen hebben: ze kunnen nog geen afscheid nemen van het ondermaanse. Lincolns bezoek veroorzaakt grote opwinding. Misschien biedt hij een weg terug naar het leven?
George Saunders heeft verschillende prijzen gewonnen en is opgenomen in de TIMES-lijst van 100 invloedrijkste personen ter wereld.
Oktober 2017 – De Geus

henriDavid Foenkinos won al vele prijzen met zijn boek “Charlotte”. Deze was oa bekroond met de Liste Prix Goncourt en de Prix Renaudot. Zijn nieuwste titel “Het geheime leven van Henri Pick” stond maandenlang op de bestsellerlijsten in Frankrijk. Het is een feelgood roman en te volgens de uitgever te vergelijken met “Amelie Poulain” en “De waarheid over de zaak Harry Quebert”.
Als een bibliothecaris in Bretagne besluit om een collectie te beginnen van alle boeken die door uitgevers zijn afgewezen, ontvangt hij ongelooflijk veel manuscripten. In de enorme stapel stuit een jonge redactrice op een meesterwerk, geschreven door een zekere Henri Pick. Ze gaat op zoek naar de schrijver en ontdekt dat hij twee jaar eerder is overleden. Volgens zijn weduwe las Pick, pizzabakker van beroep, nooit een boek en schreef hij niets anders dan boodschappenlijstjes.  Na verschijning blijkt het boek van Henri Pick een daverend succes, het overrompelt de literaire wereld. Maar ook daarbuiten brengt zijn roman heel wat teweeg.

Ik heb beide boeken met veel plezier gelezen en kan ze iedereen aanraden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s