Alles weten over eten

Wist je dat koude koffie en rode wijn hetzelfde smaken als je je neus niet gebruikt? En dat je 35% meer eet als je met iemand anders eet en niet alleen? En zelfs 75% meer als je met 3 anderen eet?

Over (gezond) eten zijn de afgelopen jaren vele studies, onderzoeken en boeken verschenen. Door de vele richtlijnen en tips zie ik persoonlijk de bomen niet meer. Wat mag je nu wel en wat niet eten? Wat is goed voor je en wat is bijna vergif? In de boeken die ik vandaag bespreek wordt anders naar eten gekeken.

Charles Spence_Gastrofysica@1.inddIn “Gastrofysica” komen vele vragen aan bod. Waarom veroorzaakt bitter eten een vijandig gevoel? Waarom smaken chips beter als ze knapperig zijn? Charles Spence  is werkzaam aan de Universiteit van Oxford. Hij publiceert in onder meer Time, The Wall Street Journal, The New Yorker, The Washington Post, Forbes en The Atlantic.  In Engeland staat het boek al wekenlang boven aan de bestsellerlijsten.
November 2017 – Prometheus

eetwijzerOok in “De eetwijzer” van Anthony Warner (‘The Angry Chef’) wordt antwoord gegeven op vragen. Deze vragen gaan meer over wat gezond is. Bijvoorbeeld: zijn e-nummers ongezond? Heeft detoxen zin? Wat is gezonde voeding? Te midden van alle superfoods, gluten- en suikervrije diëten en green happiness scheidt wetenschapper en kok Anthony Warner feiten van fabels, ontmaskert hij leugens en onwaarheden en trekt hij ten strijde tegen zelfbenoemde voedseldeskundigen. Anthony Warner begon zijn carrière als wetenschapper maar zei zijn baan op om zijn droom te volgen: kok worden. Hij blogt op Angry-chef.com.
December 2017 – Omniboek

Lees ook: Blog Voeding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s