Historische romans

Van de oertijd tot de Tweede Wereldoorlog, er zijn weer een paar heerlijke historische romans verschenen of gaan verschijnen.

cameronEen flink aantal jaar geleden waren de boeken van Jean M. Auel niet aan te slepen. De belevenissen van de kleine Ayla die gevonden wordt door de Stam van de Holebeer werden door veel lezers gevolgd. In september verschijnt het boek “De laatste Neanderthaler” van Claire Cameron dat zich ook afspeelt tijdens de oertijd. 40.000 jaar geleden zwierf de laatste groep neanderthalers over de wereld. Na een uitzonderlijk zware winter zijn ze nog maar met weinig. Meisje, de oudste dochter, wordt volwassen en de groep is vastbesloten een partner voor haar te vinden om hun voortbestaan veilig te stellen. Maar de natuur eist haar tol en Meisje blijft alleen achter met Kleintje, een vondeling die is opgenomen in de groep. Samen moeten ze op zoek naar een andere familie om zich bij aan te sluiten.
September 2017 – Bezige Bij

mediciEen flinke sprong in de tijd later speelt het verhaal van “De Medici“. Florence, 1429. Giovanni de’ Medici heeft van het familiebedrijf een van de machtigste banken van de wereld gemaakt. Als hij op mysterieuze wijze om het leven komt, moeten zijn zoons Cosimo en Lorenzo alles op alles zetten om hun vijanden te slim af te zijn en hun bloedverwanten te beschermen.
De vertaalrechten zijn aan 20 landen verkocht evenals de filmrechten.
Juli 2017 – Boekerij Meulenhoff

vuurHet eeuwige vuur” van Ken Follett. Een nieuw deel in de saga over het stadje Kingsbridge. Van de eerste twee delen werden er in Nederland en Vlaanderen meer dan 100.000 exemplaren verkocht. 1558. Politieke drama’s bepalen het dagelijks leven en een bloedige religieuze strijd zet vrienden en geliefden tegen elkaar op. Zo ook Ned Willard en zijn Margery, de vrouw met wie hij wil trouwen. Ned keert terug naar Kingsbridge in een jaar dat niet alleen zijn leven, maar dat van een heel continent op zijn kop zal zetten: door de kroning van de protestantse Elizabeth I komt Engeland alleen te staan in Europa. Daarom richt de ambitieuze jonge koningin de eerste geheime dienst op, die moordaanslagen, opstanden en invasies in de kiem moet smoren. Tegelijkertijd beraamt haar nicht Maria Stuart, de katholieke koningin van Schotland, een plan om de Engelse troon op te eisen.
September 2017 – Boekerij Meulenhoff

seringenmeisjesDrie vrouwen verbonden door de Tweede Wereldoorlog. De debuutroman “Seringenmeisjes” van Martha Hall Kelly. 1939. Het lot van drie vrouwen verandert voorgoed wanneer Hitler Polen binnenvalt. Caroline Ferriday is een hardwerkende vrouw die haar handen vol heeft aan haar vrijwilligerswerk op het Franse consulaat in New York. Aan de andere kant van de oceaan sluit de Poolse tiener Kasia Kuzmerick zich aan bij het verzet. Eén verkeerde stap kan vreselijke gevolgen hebben, zoals Kasia snel ondervindt. De ambitieuze Herta Oberheuser heeft een nieuwe positie aangeboden gekregen als dokter in dienst van de overheid, en wordt onderdeel van het kampregime in Ravensbrück. De drie vrouwen raken onlosmakelijk met elkaar verbonden wanneer Kasia ook in Ravensbrück terechtkomt en na de oorlog samen met Caroline strijdt voor gerechtigheid. In de VS zijn er meer dan 200.000 exemplaren van dit boek verkocht. Het boek verschijnt in 13 landen. Voor de lezers van  “Als je het licht niet kunt zien” van Anthony Doerr.
Mei 2017 – Ambo/ Anthos

Lees ook:

stam    pilaren   licht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s