Formule 1

Komend weekend start de Formule 1 weer. Op het circuit van Spa-Francorchamps in België strijden de verschillende coureurs tegen elkaar. Afgelopen maanden zijn er twee boeken verschenen over de in en outs van de Grand prix Formule 1.

hoogeboomAndré Hoogeboom schreef eerder al het boek “Max” over Max Verstappen. In zijn nieuwe boek “Formule 1″ laat hij zien dat de ogenschijnlijke makkelijke reis van Max Verstappen naar de top in werkelijkheid niet zo gemakkelijk is. Glitter en glamour verbergen de harde werkelijkheid achter de Formule 1. Politiek, geld, macht en connecties zijn vaak net zo belangrijk als rauw racetalent. Of misschien wel belangrijker. Dat hebben de hoofdpersonen in dit verhaal aan den lijve ondervonden. Onder andere Victor Muller, Christijan Albers, Lodewijk Varossieau, Michel Bleekemolen en Huub Rothengatter vertellen over hun ervaringen in de Formule 1 en waar ze tegenaan liepen.
Helemaal leuk,  op donderdag 19 oktober André Hoogeboom komt vertellen over zijn nieuwe boek. Lees meer.
Augustus 2017 – Karakter Uitgeverij

molOlav Mol is sinds 1991 commentator bij Formule 1 wedstrijden. Hoewel de wedstrijden regelmatig van zender wisselden, bleef Olav de constante. Eerder schreef hij al een autobiografie “Een leven met Formule 1“.  In juni verscheen zijn nieuwe boek “Zo werkt de Formule 1“.  Hierin laat hij zien dat de Formule 1 veel ingewikkelder is dan het lijkt – de teams gebruiken de meest geavanceerde technieken en strategieën. Overal is over nagedacht en vrijwel alles wat met de sport te maken heeft wordt constant doorontwikkeld om het allerbeste uit de auto’s en de coureurs te kunnen halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
– De techniek van een Formule 1-auto
– De huidige regels
– De kosten om een Formule 1-team te runnen
– De training van een courreur
– Een kijkje achter de schermen bij teams
Juni 2017 – Uitgeverij Q

Lees ook:

Lezing: Formule 1; het talent, de ambitie, de ego’s, het geld en de macht, op Donderdag 19 oktober bij Bibliotheek Eindhoven

Max - covervoorstellen f.indd   Mol-Een leven met formule 1@3.indd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s