Vrouwen in de hoofdrol

Traditiegetrouw verschijnen er rond en in de vakantie veel spannende boeken. In de boeken die ik nu bespreek speelt een vrouw de hoofdrol.

sekteMariette Lindstein debuteert met “De sekte”. Het boek is gebaseerd op haar eigen ervaringen. Ze was namelijk 27 jaar lid van de Scientology beweging. Op 19-jarige leeftijd raakte ze betrokken bij deze beweging en klom razendsnel op in de gelederen en werkte uiteindelijk meer dan 20 jaar op het hoogste niveau. In 2004 ontsnapte ze. In “De Sekte” heeft zich in Zweden een new-age beweging gevormd. Sofia raakt gefascineerd door de leider en accepteert een baan bij de beweging. Maar na de zomer lijkt de beweging toch niet zo nobel, er lijkt geen ontsnapping mogelijk. Want niemand heeft de beweging ooit kunnen verlaten…
September 2017 – Bruna

leugenaar“Leugenaar” is een  psychologische thriller. Op een dag verandert Jody’s leven voorgoed. Ze heeft zich afgesloten voor de buitenwereld, achtervolgd door herinneringen en niet in staat om ook maar iemand te vertrouwen. Maar dan ontmoet ze haar buurman Abe, de perfecte man, en opeens lijkt haar leven vol mogelijkheden en hoop. Op een dag verandert Mags’ leven voorgoed. Na jaren van verwijdering tussen haar en haar familie, ontvangt ze een alarmerend telefoontje. Haar broer Abe ligt in het ziekenhuis en niemand weet wat er met hem is gebeurd. Ze ontmoet zijn verloofde Jody en beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes van het leven dat Mags ontvluchtte op zijn plek. Maar niet alle puzzelstukjes lijken te passen.
Voor de lezers van Alex Marwood en Tami Hoag.
Juli 2017 – Meulenhoff Boekerij

nachtErica Ferencik schreef Nacht op de rivier”. Het gaat over 4 vrouwen, vriendinnen die een weekendje adembenemend wildwaterkanoën hebben gepland in de wildernis van Maine. Vijfduizend kilometer afgelegen natuur. Uitsluitend bergen, rivieren en frisse lucht. Maar dan gaat het mis. Voor de lezers van  Ruth Ware.
Juni 2017 – Luitingh Sijthoff

roberts“Weet je nog?” is een unieke samenwerking tussen Nora Roberts en J.D. Robb. Uniek omdat deze twee auteurs eigenlijk een en dezelfde zijn. In dit boek worden de hedendaagse romantiek van Nora Roberts vermengt met de futuristische spanning van J.D. Robb. Antiekhandelaar Laine Tavish is een gewone vrouw met een gewoon leven. Tenminste, dat is wat de mensen in het kleine stadje Angel’s Gap in Maryland denken. Ze hebben geen idee dat zij ooit Elaine O’Hara was, de dochter van een notoire crimineel en oplichter. Haar verleden komt ruw terug als een van haar vaders oude maten haar winkel binnenkomt met een cryptische waarschuwing en enkele minuten later voor de deur wordt doodgereden.Al snel blijkt dat Laine het volgende doelwit is.
Augustus 2017 – Boekerij

altijdAndreas Pflüger schreef scenario’s voor de tv-serie Tatort. Nu komt hij met de thriller “Voor eens en altijd”. De Duitse Jenny Aaron behoorde tot de top van de politie. Tot een missie in Barcelona catastrofaal mislukt en Jenny niet alleen haar zicht verliest, maar ook haar collega en geliefde Niko zwaargewond achterlaat. Nu, vijf jaar later, heeft ze geleerd hoe ze in haar donkere wereld kan navigeren, maar wordt ze nog altijd gekweld door het verraad aan Niko. Als Jenny een telefoontje krijgt van haar ex-collega’s uit Berlijn, die haar hulp bij het vinden van een seriemoordenaar nodig hebben, krijgt ze de kans haar eer te herstellen. Wanneer Jenny ontdekt dat ze de dader beter kent dan ze ooit had gedacht, bevindt ze zich al in een razendsnel, bloedstollend kat-en-muisspel in de straten van Berlijn…

Lees ook:

Blog: Toekomstige verfilmingen
unknown     marwood      bos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s