Kamerplanten

 

Al een tijdje wordt in interieurs veel groen gebruikt. In veel woontijdschriften en interieurblogs worden bladmotieven of natuurtekeningen gebruikt om het interieur kleur te geven. In dit voorjaar en het najaar van 2016 kwamen al verschillende boeken op de markt met als onderwerp natuur. Natuurboeken met prachtige, vaak retro, tekeningen van planten, vogels en andere dieren. In deze zomer komen er verschillende boeken uit waarin de kamerplant centraal staat.

Urban Botanics_omslag.inddIn Groen geluk gaan we tuinieren in huis, met potplanten. Maaike Koster heeft paginagrote plantenillustraties gemaakt waarmee de gids een retro-uitstraling krijgt. Emma Sibley schreef bij elke plant praktische do’s en dont’s. Het boek is geschikt voor groene beginners en voor “kenners”. In samenwerking met Home&Garden gemaakt.
Augustus 2017 – Fontaine Uitgevers

labJudith Baehner van de blog Groenlab heeft “Het plantenlab”geschreven.  Het is een hip en trendy boek waarbij de passie voor planten van elke pagina spat. In boek beschrijft de manier van kamerplanten verzorgen, stylen, stekken en zaaien.  Judith werkt als freelancer voor de tijdschriften Margriet, Home&Garden en Buitenleven.
Mei 2017 – Forte Groen

wonenIn Wonen met Planten komen de tropische planten aan bod. Vetplanten, air planten en cactussen overal zie je ze terug,. Niet alleen in huis maar ook in restaurants, warenhuizen, winkels en design hotels. Maar hoe verzorg je ze nu eigenlijk? Waar kun je welke plant het beste neerzetten en hoe komen ze het beste tot hun recht in je interieur?
Dit boek geeft antwoord op deze vragen. De Londense auteurs zijn designers die wereldwijd luxe concept stores van planten en design potten voorzien. Daarnaast maken ze arrangementen voor events en bruiloften.
September 2017 – Spectrum Unieboek

Lees ook: Blog Natuur

COVERLAYOUT.indd   groen     2016_TERRA_Omslag_met rug.indd    TerraLannoo - Botanical Style - Cover.indd

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s