Geluk

In het World Happiness Report van 2017 staat Nederland op de zesde plaats. In het rapport wordt geluk gedefinieerd aan de hand van factoren als: gelijke verdeling van welvaart, sociale verbondenheid, vertrouwen in de samenleving en de overheid, kwaliteit van de zorg en vrijheid.  Denemarken heeft jarenlang op de eerste plaats gestaan maar Noorwegen heeft nu deze plaats overgenomen.

geheimIn het najaar van 2016 kwamen al twee boeken uit over Hygge, het Deens geluk.  Vooral het boek van Meik Wikking deed het erg goed. Het verscheen in 28 landen en stond wekenlang in de bestseller 60 in Nederland. Nu komt Meik met een vervolg, “Het geheim van het Deense geluk”. Hierin geeft hij aan de hand van honderden interviews en onderzoeken een uitgebreid beeld van wat mensen gelukkig maakt.
September 2017 – Bruna Uitgevers

akerstrom9789021566696Zweden staat op de 10e plaats in de ranglijst, er komen twee boeken uit over Lagom. “Lagom är bäst” is een bekend Zweeds spreekwoord, wat zoiets betekent als “De juiste hoeveelheid van het beste”. Het is een manier van leven die harmonie bevordert. Het gaat niet om te veel of te weinig van iets hebben, maar om een algeheel gevoel van tevredenheid. Beide boeken verschijnen in augustus van dit jaar.

Twee andere boeken die verschijnen over geluk hebben een andere aanpak.

In “De logica van geluk” is Mo Gawdat op zoek gegaan naar de formule voor geluk. Mo Gawdat was gezond, extreem rijk en succesvol, maar ook voelde hij zich diep ongelukkig. Hij besloot het probleem van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de bewijsbare feiten en pas analytische logica toe. Zijn zoektocht naar geluk kreeg een onverwachte wending toen zijn tienerzoon plotseling overleed. Tijdens het verwerken van dit grote verlies vond hij een nieuwe missie: hij zou zijn bevindingen delen met de hele wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkiger te worden.
Augustus 2017 – Uitgeverij Brandt

De blogger, auteur en ondernemer Mark Manson introduceert met “De kunst van Not Giving a F*ck”  een nieuwe sleutel tot geluk: stoppen met altijd maar positief zijn en in plaats daarvan leren omgaan met onze tekortkomingen en tegenslagen in het leven. Op zijn blog schrijft Mark Manson over persoonlijke groei, werk, relaties en succes. Maandelijks bezoeken meer dan 2 miljoen mensen zijn blog.
Juni 2017 – Bruna Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s