Toekomstige verfilmingen

Deze zomer verschijnen er een flink aantal spannende boeken waarvan de filmrechten nu al zijn verkocht.

verzamelaar“De verzamelaar” wordt vergeleken met Silence of the Lambs. De uitgever stelt zelfs dat Fiona Cummins voor “De verzamelaar” een psychopaat die nog angstaanjagender is dan Hannibal Lecter creëerde. De verzamelaar toont de donkerste kant van de mens en een gevecht tussen wraak, vergeving en hoop. In dit debuut heeft de verzamelaar  het goed gepland. Hij leidt twee levens. In het ene is hij zoals iedereen. In het andere is hij de beheerder van het macabere bottenmuseum van zijn familie. Het is tijd om de collectie aan te vullen. De verzamelaar is klaar voor de jacht. En de zesjarige Jakey Frith die leidt aan het stenen man syndroom heeft precies wat hij zoekt.
Voor de lezers van Mo Hayder en Karin Slaughter.
Juni 2017 – Ambo/ Anthos

noordwaterDe thriller “Het Noordwater” van Ian McGuire wordt door de BBC verwerkt tot een 6 delige tv-serie.
Het is 1859. Patrick Sumner moet na zijn oneervolle ontslag uit het leger ten einde raad een positie als scheepsarts accepteren aan boord van een walvisvaarder die op weg is naar de poolcirkel. Op een dag wordt het verminkte lichaam van een scheepsjongen gevonden. Sumner gaat op onderzoek uit. Maar het ondenkbare gebeurt: het schip loopt vast in het ijs en zinkt.
“Het Noordwater”  stond op de longlist van de Man Booker Prize 2016 en hoorde bij de New York Times “10 Best Books of 2016”.
September 2017 – Cargo

zietIn “Wat jij niet ziet” ontmoet de alleenstaande moeder Louise een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat…
Sarah Pinborough is een prijswinnende schrijver van boeken en televisieseries, onder mee voor de BBC. Dit boek werd na een spannende veiling verkocht en een film zit in de pijpleiding.
Op social media roept Sarah op om te laten weten wat je van het boek vindt met #WTFthatending. Zie hier haar filmpje.
Juni 2017 – Overamstel

huwelijkspactJake en Alice zijn pasgetrouwd. Op de bruiloft ontvangt het stel een huwelijkscadeau van een van de cliënten van Alice; een uitnodiging om deel te nemen aan een exclusieve, mysterieuze groep genaamd Het Huwelijkspact, beter bekend als Het Pact. Het doel van Het Pact is simpel: het gezond en intact houden van het huwelijk. Jake en Alice zijn aanvankelijk gecharmeerd van de bijbehorende chique feestjes, tot een van de twee de regels overtreedt. De jonge geliefden staan op het punt onder ogen te zien dat Het Pact, net als het huwelijk, voor het leven is en tot het uiterste gaat om dat punt duidelijk te maken. Voor Jake en Alice verandert het huwelijk van hun dromen in hun grootste nachtmerrie.
Michelle Richmond (1970) is auteur van zes boeken.  “Het Huwelijkspact” is verkocht aan 27 landen. De filmrechten van het boek zijn gekocht door 20th Century Fox.
Juni 2017 – Prometheus

meisje“Het vorige meisje” is geschreven door J. P. Delaney, dit is het pseudoniem van een Amerikaanse auteur. “Het vorige meisje” is zijn eerste thriller, en zal binnenkort worden verfilmd door Ron Howard (regisseur van de Dan Brown-films).
Na een verschrikkelijke gebeurtenis is Jane toe aan een nieuwe start, in een nieuwe woning. Ze wordt verliefd op een bijzonder huis in Folgate Street. Hiervoor moet ze een aantal vreemde regels op de koop toe nemen. Dan hoort ze van de onverwachte dood van de vorige bewoonster, Emma die verrassend veel op haar leek. Terwijl ze de waarheid probeert te achterhalen, volgt ze onbewust dezelfde bewegingen, neemt ze dezelfde beslissingen, ontmoet ze dezelfde mensen en ervaart ze dezelfde angst als het vorige meisje.
September 2017 – Cargo

Een gedachte over “Toekomstige verfilmingen