Hobby

De hype van kleurboeken voor volwassenen is op zijn retour. Tijdens de beurs werd duidelijk dat er genoeg nieuwe boeken te vinden zijn om je te ontspannen. En dan op een andere manier dan door het te lezen.

escapeOp het moment zijn Escape Rooms razend populair. Uitgeverij L.S. komt met een boek waarmee je drie escape games kunt spelen zonder van je bank af te komen, “Escape Game“. Je beleeft drie avonturen aan de hand van puzzels. Ontsnap uit de gevangenis ten tijde van de Franse Revolutie, los een moord op je collega-agent op en voorkom een bomaanslag op een beroemd Hackers collectief.
Juni 2017 – L.S.

Ook waren er tijdens de beurs meerdere uitgeverijen die een handleiding voor Bullet Journaling aanbieden. Een Bullet Journal is een manier om al je afspraken, taken, plannen, wensen, to-do-lijstjes, verjaardagen en véél meer op één plek en volgens een handig systeem te verzamelen. Zowel  “Mijn Bullet Journal crash course”  en “Bullet Journaling zo doe je dat”  laten aan de hand van duidelijke aanwijzingen en stap-voor-stap-illustraties zien op welke verschillende manieren je het bullet journal kunt gebruiken.

 

dot2Er zijn op dit moment veel verschillende titels verkrijgbaar met cijferpuzzels oftewel “Dot-to-dot“. Dit zijn zeer ingewikkelde puzzels waarbij je van het ene cijfer naar het andere cijfer moet om zo een tekening te voorschijn te toveren. In sommige boeken moet je 1 kleur gebruiken bij andere meerdere kleuren.

 

Ook voor de jeugd zijn er weer veel leuke vakantie / doe boeken op de markt. Hieronder een aantal leuke voorbeelden:

Alle boeken die ik hier heb besproken zijn oftewel te leen in de bibliotheek of te koop bij ons verkooppunt in de Witte Dame.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s