Historische romans

Ook dit voorjaar verschijnen er een aantal historische romans. Het tijdperk waarin ze zich afspelen is bij alle vier anders.

niemandslandDe kleinzoon van J.R.R. Tolkien, Simon Tolkien, heeft een Eerste Wereldoorlog roman geschreven. “Niemandsland” gaat over Adam Raine. Aan het begin van de twintigste eeuw groeit hij op in een Londense achterbuurt. Nadat zijn moeder overlijdt vertrekt hij met zijn vader naar het kolenmijnstadje Scarsdale in Yorkshire. Al snel exploderen de oplopende spanningen tussen de mijnwerkers en hun werkgevers Sir John Scarsdale, met dramatische gevolgen. Tot de oorlog uitbreekt en Adam in de Franse loopgraven van de Somme belandt.
Maart 2017 –The House of Books

lichteHet volgende boek is onderdeel van de vierdelige “Cazalet-kronieken”. Deze kronieken omspannen de periode 1937 – 1947, waarin de nadagen van het Victoriaanse Engeland en de eerste onzekere jaren na het einde van de oorlog de achtergrond vormen. Het eerste deel “Lichte jaren”  begint eind jaren dertig. In Engeland zijn meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en een nieuwe televisieserie is in de maak. Voor de liefhebbers van Mrs. Dalloway, Belgravia en Downton Abbey.
Mei 2017- Atlas Contact, Uitgeverij

koffieDe historische avonturenroman “De koffiedief” speelt zich af in het Europa van de zeventiende eeuw. Heel Europa is in de ban van koffie. Maar het is verschrikkelijk kostbaar: het Ottomaanse Rijk heeft het monopolie op de productie en distributie van koffiebonen. Op het smokkelen van koffie staat de doodstraf, maar een jonge Engelsman, Obediah Chalon, is bereid om zijn leven op het spel te zetten. Het boek is geschreven door de Duitse Tom Hillenbrand. Voor de lezers van Edward Rutherfurd.
April 2017 – Meulenhoff Boekerij B.V. 

terugzienKristin Harmel schreef een familiegeschiedenis over de Tweede Wereldoorlog.  In “Als we elkaar terugzien”  denkt columniste Emily dat ze alles kwijt is: haar baan, haar familie en haar grote jeugdliefde. Dan ontvangt ze van een geheime afzender een prachtig, mysterieus schilderij.
Emily besluit op onderzoek uit te gaan. Ze komt op het spoor van dramatische gebeurtenissen in oorlogskampen waar Duitse krijgsgevan-genen werkten voor Amerikaanse boeren, en soms verliefd werden op Amerikaanse vrouwen. Door wat ze ontdekt –komen ook Emily’s eigen levensverhaal, de relatie met haar vader en hun pijnlijke geschiedenis in een ander licht te staan. Zal ze eindelijk de kracht vinden om de confrontatie met het verleden aan te gaan?Voor de vele lezers van De bakkersdochter en De nachtegaal.
Februari 2017 – Meulenhoff Boekerij B.V.

 

Lees ook:

9789025446208  9789023463108   9789089757708  Belgravia_NL_omslag.indd  9789026138188  9789022576243  9789022576502

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s