Startup

Dit voorjaar verschijnen er 3 titels met als onderwerp, Startup. Alle drie hebben ze een andere insteek maar gaat het wel over hetzelfde onderwerp. “Een Startup is een vernieuwend bedrijf dat in zijn beginfase zit, doorgaans op het domein van de nieuwe en opkomende technologieën, in het bijzonder op het domein van de nieuwe informatie- en communicatietechnologieën.” Bron: http://www.encyclo.nl/lokaal/1041

In de eerste twee boeken gaat het echter niet specifiek hierover maar vooral over het opstarten van een onderneming.

48Het boek “Startup in 48 uur” van Fraser Doherty is gebaseerd op eigen ervaringen van de auteur.  Hij is nu 27 jaar oud maar heeft al 13 jaar een onderneming. Fraser Doherty laat zien wat er zoal bij het starten van een bedrijf komt kijken. Van het bedenken van een concept tot het vinden van klanten en het (laten) maken van een website – alle aspecten komen aan bod. Helder, duidelijk, inspirerend… en het kost je maar een weekend.
Maart 2017 – Harper Collins 

4Felix Plötz zegt in zijn boek “De start-up van 4 uur” dat je niet honderd procent ondernemer hoeft te zijn om iets te ondernemen. Voorzichtig starten en een bedrijfje opzetten naast je huidige baan past misschien beter bij jou of je situatie. Maar waar en hoe begin je? Hoe weet je of je hobby of droom werkelijk marktpotentieel heeft? Hoe formuleer je een goed businessidee? En hoe combineer je het met je werk, dat je ook graag goed wilt blijven doen? Felix Plötz geeft je de tools in handen om met slimme trucs en hulpmiddelen je tijd, moeite en risico hanteerbaar te houden. Zijn aanpak zorgt ervoor dat je doorzet en daarbij ook je enthousiasme niet verliest.
Maart 2017 – Business Contact

9200000071852134Het derde boek “Start-up mania” gaat over geld en gekte in Silicon Valley. Het is persoonlijke verhaal van de tech-bubble. Antonio García Martínez verlaat Wall Street voor Silicon Valley. Hij wordt CEO van een start-up, maar laat die algauw in de steek voor een goedbetaalde baan bij Facebook. Hier helpt hij COO Sheryl Sandberg en CEO Mark Zuckerberg met het bedenken van een verdienmodel voor alle gebruikersdata. Na een hevig intern conflict over de koers wordt hij ontslagen en maakt hij een pikante transfer naar grote concurrent Twitter. Ondertussen krijgt hij overal ruzie, brouwt hij stiekem bier op de Facebookcampus, woont hij op een jacht, en geniet hij van het leven als een te goed betaalde Silicon Valley-huursoldaat.
In Start-up mania vertelt Antonio het verhaal van de techbubbel – de startups in Silicon Valley, de miljoenen die er worden uitgegeven, de chaos, de druk om te presteren en de excessen. Hij geeft advies over de do’s & don’ts van de techsector en zit vol bizarre verhalen over de mensen in deze industrie waar onbevattelijk veel geld in omgaat.
April 2017 – Uitgever Q

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s