Spannend!

Tijdens de beurs kwamen deze titels naar voren van nog redelijk onbekende auteurs. Het waren allemaal aanraders van de vertegenwoordigers. Ik moet zeggen: “De droogte” en “Goed of Slecht” heb ik gelezen en waren inderdaad fijn om te lezen. Vlotte verhalen.

tapesTokyo tapes nr. 6-4” is een literaire thriller uit Japan. Daarvan zijn er nog niet zo veel, extra bijzonder dus. In 1989 is de dochter van de eigenaar van een augurkbedrijf ontvoerd. Na een mislukte losgeld overhandiging wordt ze dood gevonden. De zaak houdt heel Japan bezig. Na 14 jaar is deze misdaad nog steeds niet opgelost. Dan bijt rechercheur Mikami zich opnieuw in de zaak.  Het verhaal speelt zich af in het donkere hart van Tokio. Van dit boek waren in Japan binnen 6 dagen meer dan  1,1 miljoen exemplaren verkocht. Ook dit boek is te leen bij de Bibliotheek Eindhoven, zelfs al als e-book!
April 2017 – Xander Uitgevers B.V.

9200000073217323Het debuut van Ali Land Goed of slecht” gaat over de 15-jarige Milly. Ze is zwaar getraumatiseerd opgenomen in een pleeggezin. Een nieuwe identiteit moet alle sporen van haar verleden wissen, want de moeder van Milly is een seriemoordenaar die in de gevangenis wacht op haar rechtszaak. Milly worstelt met een groot schuldgevoel: door haar hulp heeft de politie haar moeder kunnen aanhouden. Wat is nu “goed” en wat is “slecht”? Het boek verschijnt in meer dan 20 landen. Ali Land werkte tien jaar lang met kinderen en tieners met ernstige psychische problemen.
April 2017 – Cargo

droogteDe Australische thriller “De droogte” van Jane Harper werd na verschijnen in Australië nummer 1 in de bestsellerlijsten. De vertaalrechten zijn aan 22 landen verkocht en ook de filmrechten zijn verkocht. Aan Reese Witherspoon en Pacific Standard die ook de film Gone girl maakten. Het boek gaat over het plattelandsstadje Kiewarra. Al twee jaar wordt het stadje teistert door een droogte. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning loopt nog hoger op als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Aaron Falk keert terug naar het stadje om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt betrokken bij het onderzoek naar de zaak.
Februari 2017 – Bruna Uitgevers B.V., A.W.

pierDe Pier” van Claire Douglas werd door de uitgeverij vergeleken met “Het meisje in de trein”. Bijna twee decennia geleden verdween de 21-jarige Sophie Collier. Ze werd voor het laatst gezien op de oude victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe. Frankie Howe wordt al twintig jaar geteisterd door nachtmerries over de verdwijning van haar beste vriendin. Ze is naar Londen verhuisd om de vreselijke herinneringen zo ver mogelijk achter zich te laten. Maar wanneer ze een telefoontje krijgt van Sophies broer, die haar vertelt dat er een lichaam is gevonden, weet ze dat ze niet langer kan weglopen voor het verleden. Frankie keert terug naar het dorp waar ze opgroeide. Wat niemand daar weet, is dat Frankie een geheim met zich meedraagt. Maar wat Frankie niet weet, is dat ze niet de enige is die iets verborgen houdt.
April 2017 – Bruna Uitgevers, A.W.

Lees ook:

97890225787119789400503885

 

Een gedachte over “Spannend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s