Gelukkigste kinderen ter wereld

Dit voorjaar verschijnen er twee boeken over de gelukkigste kinderen ter wereld: de Nederlandse kinderen. Deze twee boeken met bijna dezelfde titel, zijn geschreven door drie niet oorspronkelijk Nederlandse Auteurs.
Uit een recente Unicefstudie blijkt dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste ter wereld behoren. Hoe kan dat en waar komt dat door? Beide boeken proberen hier een antwoord op te geven.

kinderenRina Mae Acosta (oorspronkelijk uit Californië en woont nu in Driebergen) en Michele Hutchison (oorspronkelijk uit Engeland en woont nu in Amsterdam) gaan in hun boek uitzoeken wat we in Nederland goed doen. Met scherpe blik en humor observeren ze de Nederlandse praktijken, in de hoop om zo het geheim te ontrafelen. Misschien:
* heeft het met fietsen te maken
* komt het doordat ze zo goed slapen?
* iets in het eten (hagelslag)?
Maart 2013 -Nijgh & Van Ditmar

bikeDaar waar ze in het eerdere boek op zoek gaan naar antwoorden, stelt Tracy Brown Hamilton juist vragen. Waarom gymmen kleuters in hun ondergoed? Waarom begint seksuele voorlichting al voor het voortgezet onderwijs? Waarom dragen fietsende kinderen geen helm? Dit boek is een verkenning van de Nederlandse opvoedcultuur en van de historische schakel tussen hedendaagse praktijk en maatschappelijke ideeën door de eeuwen heen. De auteur is Iers- Amerikaans en woont in Nederland. Ze heeft eerder uitvoerig geschreven over ouderschap en wonen in Nederland. Ze publiceerty in “The Irish Times” en de “The Huffington Post”.
Mei 2017 –  Scriptum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s