Science Fiction

Het eerste boek “Een seconde later” gaat  over een Electromagnetic Pulse (EMP). Doordat dit een reële dreiging is werd voor verschijnen het boek  besproken in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.
Terwijl geschiedenisprofessor John Matherson aan het barbecueën is valt opeens de stroom uit. Aanvankelijk lijkt het op een stroomstoring maar dan merkt hij dat hij het constante lawaai van de snelweg ook niet meer hoort. Van het een op het andere moment is het oorverdovend stil. De oorlog barst los voordat iemand er erg in had en deze duurde 1 seconde. Een EMP vaagt in een klap de totale elektrische infrastructuur weg waardoor niets meer werkt.
De auteur William R. Forstchen heeft een PhD in militaire geschiedenis en de geschiedenis van de technologie. Hij heeft al meer dan 50 boeken geschreven. De rechten van dit eerste deel uit een trilogie zijn aan ruim 12 landen verkocht.
April 2017 – Karakter Uitgevers BV

Ook van het volgende boek “Slapende reuzen” zijn de rechten verkocht aan ruim 16 landen. Daarnaast zijn ook de filmrechten verkocht aan Sony. Scenario wordt geschreven door de maker van Jurassic park, Mission Imposible en Spiderman.
Het boek begint als Rose op haar fietsje plotseling in een enorm gat in de aarde valt. Ze komt op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren volstaan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. De brandweermannen die Rose komen redden staren echter naar iets anders: een klein geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand.
De auteur Sylvain Neuvel ging op zijn 15e van school. Hij verkocht ijs in Californië en meubels in Canada. Hij behaalde zijn PhD in Linguïstiek aan de universiteit van Chicago. “Slapende reuzen” is het eerste deel in een tweeluik.
Mei 2017 – Karakter Uitgevers BV

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s