Voeding

De stroom nieuwe boeken over eten/ voeding blijft doorgaan. Ik heb 4 bijzondere titels uit het nieuwe aanbod gekozen.

odeAls je kookgoeroes moet geloven, is er niets erger dan een magnetron lasagne, groeten uit blik of kunstmatige kleurstoffen. Maar is dit echt beter voor je? In “Ode aan de e-nummers” beschrijft Rosanne Hertzberger (1984) de impact die chemie in onze voedselproductie heeft op het verbeteren van onze gezondheid, op welvaart, milieu en op de vrouwenemancipatie. Rosanne Hertzberger is schrijfster en microbioloog. Ook is ze tafeldame bij de Wereld Draait Door.
April 2017 – Ambo|Anthos

spoonfulOdette Schoonenberg maakte in nog geen 9 maanden het volgende mee: diagnose 3-voudige kanker, gevolgd door tientallen bestralingen, chemokuren en operaties. Inmiddels is zij 3x schoon verklaard.  Ondanks deze onwaarschijnlijke behandelingen bleef Odette verbazingwekkend fit. De artsen waren keer op keer verbaasd over haar algehele conditie. Odette heeft zich verdiept in de beste combinaties van ingrediënten. “A Spoonful of Love” is een boek van een ervaringsdeskundige voor lotgenoten. Het heeft medisch ondersteuning door een adviserende arts en radiotherapeut.
April 2017 – Spectrum 

pindakaasMet de recepten uit het “Pindakaasboek” tover je met een simpele pot pindakaas fantastische gerechten op tafel. Jennifer en Lianne inspireren je met creatieve tips en bijzondere suggesties om meer uit een potje pindakaas te halen. Ze zijn beide werkzaam in de designsector en benaderen eten vanuit een esthetische invalshoek. Eerder verscheen van hen “Cookart, de kunst van het eten“.
Februari 2017 – Scriptum Books

nootmuskaatEn dan nog een specialistisch boek, “Nootmuskaat“. Als ondertitel: De geschiedenis van een wonderbaarlijk nootje.  Behalve over de geschiedenis waarom dit klein en lelijk nootje Nederland tot een heuse wereldmacht verhief. Gaat het ook over de geneeskrachtige werking van nootmuskaat. Kan het inderdaad gebruikt worden als drug, afrodisiacum en wondermiddel tegen reuma? Wat had Nieuw-Amsterdam, later omgedoopt tot New York, ermee te maken? Allemaal vragen die hebben geleid tot het ontstaan van dit boek over een wonderbaarlijk nootje.
Maart 2017 -Athenaeum

Een gedachte over “Voeding

  1. Pingback: Alles weten over eten | de Bibliotheek Eindhoven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s