Natuur

Tijdens vorige beursaanbiedingen werden er ook al opvallend veel natuurboeken aangeboden. Hoewel de boeken toen vooral gevuld werden met tekeningen van bloemen, bomen, vogels en andere dieren is dit nu minder het geval. De boeken krijgen een meer specialistisch/ specifiek karakter.

beestCharles Foster ontving de IG Nobel Prize voor Biology in Harvard voor het boek Leven als een beest”Charles Foster wilde weten hoe het is om een dier te zijn. Daarom probeerde hij dit uit. Als otter zwom hij ’s nachts in een rivier. Hij wroette als een vos in Londense vuilnisbakken. Als edelhert struinde hij Exmoor en de Schotse hooglanden af. Van als zijn ervaringen brengt hij verslag uit in dit boek. Rechten voor een tv-documentairereeks zijn inmiddels verkocht en er ligt een optie op de filmrechten.
mei 2017 – Signatuur 

groenBehalve de vijf zintuigen van de mens beschikken planten over nog minimaal vijftien andere. Om elektromagnetische velden te scannen, de zwaartekracht van bloemen, takken en bladeren te berekenen en de chemische substanties van hun leefmilieu te analyseren. Met reukstoffen waarschuwen ze elkaar voor vijandige planteneters of lokken ze juist dieren aan. In het boek Briljant groen; De intelligentie van planten”  van Stefano Mancuso en Alessandra Viola wordt op een toegankelijke manier inkijk gegeven in de fascinerende wereld van planten.
April 2017 – Uitgeverij Cossee

vogelsVolgens revolutionair nieuw onderzoek kunnen sommige vogels, concurreren met primaten en zelfs met mensen in hun opmerkelijke vormen van intelligentie. Veel vogels hebben, net als mensen, enorme hersens ten opzichte van hun grootte. In “De genialiteit van vogels” laat Jennifer Ackerman zien dat vogels unieke, indrukwekkende machientjes zijn.
Juni 2017 – Prometheus

roofvogelsHet laatste natuurboek dat ik bespreek laat in prachtige, natuurgetrouwe illustraties en infografieken de unieke levenswijzen van roofvogels en Uilen zien. “Roofvogels en Uilen; van Noordwest-Europa” is gemaakt door Roots-redacteur Paul Böhre en illustrator Joris De Raedt.
Maart 2017 – Fontaine Uitgevers B.V. 

Een gedachte over “Natuur

  1. Pingback: Kamerplanten | de Bibliotheek Eindhoven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s