Opvallende debuten

 

 

De komende maanden verschijnen de volgende veelbelovende debuten.

Het eerste boek Duizend vaders is geschreven door de Nederlandse Nhung Dam (1984). Zij koos na haar studie psychologie voor de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze schreef diverse toneelstukken. Het boek gaat over de Vietnamese familie die in een afgelegen dorp aan de Groningse kust probeert te overleven. Ze werden als bootvluchtelingen door een Nederlands vrachtschip uit het water gevist. De Chinese maffia zit het gezin op de huid. De dochter, die in Nederland is geboren, raakt bekneld tussen de wanhoop en gekte van de familie. Een erg actueel boek.
Maart 2017 – De Bezige Bij

In “Montana” komt Pete Snow, maatschappelijk werker, oog in oog te staan met Jeremiah, vader van Benjamin Pearl. Pete wint met veel moed en omzichtigheid het vertrouwen van Jeremiah. Terwijl Petes eigen gezin uit elkaar valt, trekken de activiteiten van Jeremiah de aandacht van de FBI. Het verhaal speelt zich af in de wildernis van Montana. De auteur Smith Henderson schreef vele korte verhalen waarvoor hij verschillende prijzen heeft gewonnen.
Februari 2017 – J.M. Meulenhoff – http://bit.ly/2pAfUT2

Lindsey Lee Johnson studeerde Engels en journalistiek aan de University of Soutern California. Ze doceert fictie schrijven aan verschillende uitgeverijen. “De gevaarlijkste plek op aarde” is haar debuut.
Een lerares raakt gefascineerd door de verborgen levens van haar bevoorrechte leerlingen. Alles wordt openbaar gemaakt, gepost, gedeeld, geüpload en geliked. Drie jaar eerder speelde zich een drama af dat resulteerde in de zelfmoord van een klasgenoot. Voor de lezers van Prep, Skippy tussen de sterren, en De cirkel.
Mei 2017 – De Arbeiderspers

Een gedachte over “Opvallende debuten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s