Online / Offline

Tijdens het beursbezoek in februari van dit jaar hebben we weer een aantal trends kunnen ontdekken. Over welke dezelfde onderwerpen verschijnen er bij verschillende uitgeverijen boeken. De eerste trend die wij ontdekte is de digitalisering.

Onderstaande boeken gaan hier ieder op hun eigen manier op in.

 

wereldHet eerste boek “Hallo wereld, hallo computer” van wetenschapper Maurits Kaptein gaat dieper in op de grondbeginselen en basisprincipes van digitale technologie. Hoe denken en werken computers? Hoe zit het met dataopslag en beveiliging? Hoe komt informatie tot je en waarom krijg je bepaalde informatie niet te zien?

Business Contact -Maart 2017

 

 

schermen

“Achter onze schermen” van Thomas Smolders. Smolders gelooft in de mogelijkheden van de digitale wereld. De ondertitel is “overleven in een digitale wereld” en gaat vooral over de verschillen tussen mensen die digitaal of digibeet zijn. Hij wil iedereen mee krijgen.

Uitgeverij Polis – Mei 2017

 

 

 

iemandDit boek heeft een negatiever uitgangspunt. In Is daar iemand?” met ondertitel “Hoe de smartphone ons leven beheerst” wordt door middel van onderzoek aangetoond dat overmatig smartphonegebruik slecht is voor de concentratie, het maakt gestrest en het brein veranderd.

NRC-journalist Wouter van Noort onderzoekt zijn eigen smartphone gedrag en hoe dit gedrag zijn leven, werk en relaties beïnvloedt.
http://bit.ly/2p8PDPe

Thomas Rap – April 2017

 

on off

Mediawetenschapper Sidney Vollmer bespreekt in “On/off” zijn eigen worsteling met digitale verleidingen. Hij laat de geschiedenis zien van zijn jeugd vol videobanden en Nintendo tot aan algoritmes, big data en kunstmatige intelligentie. Hij beschrijft de verschillen tussen vroeger en nu en hij beschrijft met welke stappen wij onze afhankelijk van deze media te lijf kunnen gaan.

Nijgh & van Ditmar – April 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s